Lochtman, Keurslager

Een stukje historie

„Slagerij Lochtman, sinds 1892“. Al meer dan 100 jaar is Lochtman een begrip in de ambachtelijke slagerswereld, het bedrijf wordt momenteel reeds door de vierde generatie geleid. In de loop der jaren heeft Lochtman zich gespecialiseerd in de productie en verkoop van typisch Limburgse vleeswaren en maaltijdcomponenten. Deze productie kenmerkt zich door de ambachtelijke manier van werken en het gebruik van de beste verse ingrediënten.

Meer dan 100 jaar lag de slagerij dicht bij de markt in het hartje van Kerkrade. In de winkel vond de verkoop plaats, achter de winkel werden vleeswaren gemaakt. In 1967 werd de slagerij een Keurslagerij en prijkte de K op de gevel. In de loop der jaren werden de filialen op de Holzstraat in Kerkrade en de Benzenraderweg in Heerlen geopend, natuurlijk ook met de Keurslager-formule.

In 1996 werd, om de productie van vleeswaren en maaltijdcomponenten te professionaliseren, besloten om een nieuw en modern bedrijfspand te bouwen op bedrijventerrein de Beitel. Het oude filiaal op de markt in Kerkrade werd daarna gesloten. In de nieuwbouw bleef het mogelijk om op de vertrouwde ambachtelijke manier te produceren, echter in een moderne en gecontroleerde omgeving.

Filiaal Kerkrade

Het Kerkraadse filiaal van Lochtman Keurslager ligt op de Holzstraat. De winkel werd meer dan 25 jaar geleden geopend. May Bremen is er de Chef-slager en met de hulp van zijn team bemant hij de slagerij. Naast het traditionele slagersassortiment, vindt u bij Keurslagerij Lochtman natuurlijk een compleet assortiment vlees, vleeswaren salades en maaltijden dat van uw ontbijt, -lunch en -diner een feest zal maken. Afgelopen jaar onderging de winkel een complete verbouwing waarbij oppervlak van de winkel fors vergroot werd. De winkel werd onder andere uitgebreid met een extra maaltijdenhoek. May zult u dus een groot deel van de dag kunnen zien kokkerellen in de winkel.

Bedrijfsleider May Bremen: Gebleken is dat de klant exclusievere maaltijden wil die sneller bereid zijn. Dat komt met name door alle kookprogramma’s op tv. Ons team speelt daar graag op in. Als je ons bedrijf vergelijkt met een supermarkt, merk je dan ook dat wij alerter inspringen op de laatste kooktrends en persoonlijke wensen van de klant.

Om van de maaltijd een feest te maken, is een goed advies belangrijk. Een barbecuefeest in de zomer, een stukje wild in november of december, lamsvlees in het voorjaar, Keurslagerij Lochtman helpt u graag op weg. Elke week probeert de slagerij de consument op nieuwe ideeën te brengen door de telkens wisselende “Keurslager Specials”: kant en klare maaltijden, vleeswaren, salades en natuurlijk de voordelige Keur-koopjes.

Filiaal Heerlen

Het filiaal op de Benzenraderweg in Heerlen wordt gedeeld Echte bakker Hagedoren ( www.hagedoren.nl ). De keurslagers-organisatie en het Echte bakkers gilde staan garant voor de beste kwaliteit brood en banket en natuurlijk ons vlees, onze vleeswaren, maaltijdcomponenten en salades. Voor de consument is deze samenwerking natuurlijk gemakkelijk. Op één adres kan hij een groot deel van zijn dagelijkse boodschappen doen Het is alweer 15 jaar geleden dat Echte Bakker Hagedoren en Keurslagerij Lochtman besloten om gezamenlijk een winkel te openen op de Benzenraderweg in Heerlen. Beide bedrijven hadden toen als bakker en als slager natuurlijk al vele jaren een goede naam in de Parkstad.

Het fenomeen een bakker en een slager onder één dak was echter een ander verhaal. In de wijde omgeving was nog geen voorbeeld te vinden van een dergelijke samenwerking. Lochtman Senior hierover: “We waren pioniers, hebben toen de stoute schoenen aangedaan en datgene uitgevoerd dat eigenlijk zo voor de handliggend is en waar wij en vele anderen van droomden”. Tegenwoordig zie je wel vaker verschillende winkels onder hetzelfde dak, het is dus een succes gebleken.

Al weer 15 jaar vormen deze twee leveranciers van kwaliteitsproducten een hechte band aan de Benzenraderweg. De bakker met de waarborg van het Echte Bakkersgilde en de slager met de waarborg van de Keurslagersorganisatie. Beide ondernemers werken voornamelijk met eigengemaakte producten en staan open voor creativiteit en inventiviteit. Juist met deze eigengemaakte producten onderscheiden de bedrijven zich.

In de 15 jaar dat we hier nu bestaan is er veel veranderd weet ook bedrijfsleider Paul Bremen van de Keurslagerij te vertellen. De vroegere traditionele slagerij heeft steeds meer een traiteursfunctie gekregen. Wij willen, samen met bakkerij Hagedoren, van elke maaltijd een feest maken.

Specialist in lekker eten

Wellicht denkt u bij vakmanschap in eerste instantie alleen aan vlees. Hoewel we ons zeker ‘specialist’ op het gebied van verse vleesspecialiteiten willen noemen geldt die titel ook voor onze vleeswaren, salades, broodjes, maaltijden, panklare artikelen en grillspecialiteiten. Ook voor goed verzorgde party’s bent u bij ons aan het juiste adres.Wij zijn gespecialiseerd in koude en warme buffetten, fondue, gourmet én natuurlijk barbecue.

Lochtman, Keurslager

Holzstraat 28
6461HN Kerkrade
0455452998
0455464160

Lochtman, Keurslager

Benzenraderweg 90
6417ST Heerlen
0455716471
0455427278

Openingstijden Kerkrade

maandag Gesloten
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten

Openingstijden Heerlen

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten